Wat is Egalisatie?

Soms is het noodzakelijk om oneffenheden of kleine niveauverschillen op stabiele houten vloeren, dek- of betonvloeren weg te werken zodat er een strak en effen oppervlak ontstaat.  Daar waar de toepassing van vloeichape niet mogelijk is wegens de geringe dikte kunnen wij egaliseren.
Nadat een egaline dekvloer goed aangebracht is, ligt iedere vloerbedekking perfect.

Wij werken met twee types egaline die toepasbaar zijn van 3 tot 30 mm en van 8 tot 50 mm.  Dit product wordt heel hard, hecht zich vast aan de ondergrond en vormt zo een goede ondervloer om een afwerkingslaag (bv parket) op te lijmen zonder al te grote niveauverschillen.  Het is ook perfect mogelijk om, als er een deel van de onderliggende vloer verzakt is, enkel een hoek van de ruimte op te gieten tot de ganse vloerplaat dezelfde hoogte bereikt heeft.

Vooraleer met kan egaliseren dient er eerst een primer geplaatst te worden.  Dit zorgt ervoor dat de ondergrond niet alle vocht kan capituleren en om de egaline niet te laten verbranden.  Zo wordt er kwaliteitsvol werk afgeleverd.

Professioneel & kwalitatief

Calmix gaat verder dan enkel de chape te gieten door onze klanten bij te staan in het maken van de juiste keuze voor hun specifiek project.

Contacteer ons