Blog Vooroordelen over vloerisolatie weerlegd

Gratis offerte?

We hadden het eerder al over de vele voordelen die vloerisolatie u kan bieden, maar er moeten nu toch ook wel een aantal nadelen zijn? Of niet?

We horen voortdurend verhalen en beweringen over de zogenaamde nadelen van vloerisolatie, maar bij veel van die verhalen gaat het simpelweg over misvattingen en misverstanden. Hieronder weerleggen we de meest voorkomende argumenten.

1)     Met vloerisolatie bespaar je weinig

Mensen investeren heel veel geld in muur- en dakisolatie omdat die de grootste “bespaarders” zijn en vergeten dat vloerisolatie ook kan helpen bij het besparen. Met vloerisolatie bespaar je tussen de 6m³ en de 8m³ per m² geïsoleerde vloer per jaar. Dit betekent dat je gasrekening ongeveer 10 tot 15 % lager wordt.

2)   Vloerisolatie is ‘verschrikkelijk duur’

Veel mensen zijn bang om een vloerisolatie te installeren vanwege het hoge kostenplaatje. De prijs voor een vloerisolatie hangt vanzelfsprekend af van het aantal m² en valt altijd heel goed mee. Wil je te weten komen hoeveel jij zou moeten betalen voor vloerisolatie? Vraag een gratis offerte aan via http://www.calmix.be/contact!

3)   Vloerisolatie? Daar merk je niets van

Helemaal verkeerd. 25 % van de warmte in je huis verdwijnt via de vloeren en dat voel je zeker. Met vloerisolatie kan de temperatuur van de vloer stijgen tot wel 4° C en dan merk je onmiddellijk dat je koude vloer verdwenen is.

4)   Vloerisolatie verspert de natuurlijke luchtcirculatie

Een frisse, gezonde lucht in je huis hoeft niet samen te gaan met een koude vloer. Frisse lucht krijg je immers enkel maar wanneer je je huis dagelijks ventileert.

Overtuigd van de voordelen die vloerisolatie jou kan bieden? Neem zeker een kijkje op http://www.calmix.be/ en leer hoe wij je kunnen helpen met jouw vloerisolatie.