Blog Het belang van vloerisolatie

Gratis offerte?

Vloerisolatie in het algemeen is een heel belangrijk element van de vloeropbouw. Het biedt heel wat voordelen, maar wat zijn die nu precies? Wij sommen ze even voor jullie op.

Mensen hechten altijd heel veel belang aan dak- en muurisolatie, maar het belang van vloerisolatie wordt heel vaak onderschat. Toch gaat 25 % van alle warmte in huis verloren via de vloeren, dit is dus het grootste bewijs dat een goede vloerisolatie noodzakelijk is.

1)     Meer comfort

Vloerisolatie brengt meer warmte in je huis, letterlijk en figuurlijk. Het brengt de temperatuur in je huis voelbaar omhoog. Dit zorgt ervoor dat je je comfortabeler zult voelen en je je dus meer thuis zult voelen.

2)   Goed voor de portemonnee

Dankzij vloerisolatie gaat je energierekening sterk naar beneden, zeker als je daarbovenop nog eens vloerverwarming hebt. Verder is vloerisolatie een erg rendabele investering die je heel snel terug kunt verdienen, met of zonder subsidies. Ten slotte zorgt vloerisolatie er ook voor dat de waarde van je huis aanzienlijk zal stijgen en dat is altijd een meerwaarde wanneer je later denkt om het te verkopen.

3)   Ecologisch en gezond wonen

Vloerisolatie is goed voor het milieu. Het verkleint de CO2-uitstoot van jouw huis en zorgt dat er weinig tot geen schadelijke gassen vrij komen. Het is dus niet alleen voor het milieu, maar ook voor jouw gezondheid. Zo voorkomt een goede vloerisolatie vocht, schimmel en huisstofmijtproblemen in huis.

4)   Goedkoop en gemakkelijk

De kosten voor vloerisolatie zijn relatief klein, zeker vergeleken met de opbrengsten die je er op lange termijn aan zal overhouden. Daarnaast is het ook vrij gemakkelijk om je vloer te isoleren. De werken duren heel vaak niet lang en zorgen voor weinig overlast.

Overtuigd van de voordelen die vloerisolatie jou kan bieden? Neem zeker een kijkje op http://www.calmix.be/ en leer hoe wij je kunnen helpen met jouw vloerisolatie.