BEN je mee?

BEN je mee?

BEN staat voor bijna-energieneutraal. Bouwen volgens de BEN-principes wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen, in heel Europa zelfs.

Het belang van vloerisolatie

Vloerisolatie in het algemeen is een heel belangrijk element van de vloeropbouw. Het biedt heel wat voordelen, maar wat zijn die nu precies? Wij sommen ze even voor jullie op.

Bezoek ons op de Jaarbeurs

Bezoek ons op de Jaarbeurs

De jaarbeurs in Roeselare gaat dit jaar door van zaterdag 1 november tot en met dinsdag 11 november in Expo Roeselare (Hallen). Ook Calmix zal van de partij zijn met een mooie stand. Kom ons zeker een bezoekje brengen voor een gezellig praatje en meer informatie over jouw bouwproject.

Bouwdrogers bij vochtig weer

Bouwdrogers bij vochtig weer

We kunnen het niet meer ontkennen, de dagen worden korter, de temperatuur daalt en de regenbuien blijven maar komen. De herfst is volop bezig en de winter is in aantocht. Maar hoe kan je ervoor zorgen dat dit weer geen invloed heeft op jouw chape- en pleisterwerken?

De nieuwbouw checklist

De nieuwbouw checklist

Bij een nieuwbouw of renovatie zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Een handige hulp om niets te vergeten is de nieuwbouw checklist.

Hoe een vloer egaliseren?

Hoe een vloer egaliseren?

Je wil graag een effen betonnen vloer om deze daarna van een bepaalde afwerking te voorzien? Soms is het nodig om de oneffenheden in een vloer weg te werken, dat proces noemt men 'egaliseren' of 'uitvlakken'. Dat is het geval wanneer je bvb daarna parket wil plaatsen, een tegelvloer wil leggen of kiest voor een andere afwerking voor je vloer. Je kan je bestaande vloer ook egaliseren zonder verdere afwerking, bijvoorbeeld wanneer een deel van de onderliggende vloer verzakt is.